You are here
Home > Musikk > Bygg et musikkstudio

Bygg et musikkstudio

For en virkelig god investering i musikkarrieren din, kan det lønne seg å bygge et musikkstudio, enten hjemme hos deg selv, eller sammen med en eller flere som også har musikk som levevei eller hobby. Slik kan dere dele på utgifter og utstyr, og likevel innrede et studio som er perfekt til deres bruk. Tenk smart og se langt fremover, så vil det være helt logisk å legge ned tid, penger og arbeid på et musikkstudio i kjelleren!

 

Kostbar investering – spar der du kan
Det er uten tvil en dyr affære; å bygge opp sitt eget studio. Men man kan likevel finne noen måter å begrense kostnadene på, slik at det ikke blir uoverkommelig. Som nevnt over, lønner det seg å gå sammen med noen andre for å bygge det opp. I tillegg kan man tenke økonomi når det gjelder innredning – for eksempel ved at man finner en sovesofa på tilbud, som både funker som venteareal, og som gjør det mulig å ha noen på overnatting ved behov. Velg en funky, stilig sofa, som også gir liv til rommet som interiør. Kjøp også det utstyret du trenger på nett, for eksempel på finn.no, her kommer det daglig til nye instrumenter, forsterkere og kontrollbord som er i bra stand.

sound music mixer control panel

 

Viktig å huske på
Ikke glem at du må ha en skikkelig god demping av lyd for at ikke naboer og familie skal gå på veggen av støynivå og repetisjoner. Her er det viktig å legge tid og energi på å velge rett lyddemping, slik at opplevelsen blir den beste for alle parter. Også for klangen i studioet er rett veggmaterial viktig – du vil vel ikke ha med ekko eller ekstern støy på demoen?

 

Viktig å satse rett
Dersom musikkarrieren ikke er i ditt fokus, eller du tror at bandet ditt bare forbigående kommer til å være opptatt av å spille inn demo eller plate, er det liten vits i å bygge et eget studio – kostnaden blir for høy. Skal du eller dere derimot satse tungt på musikk, er det viktig å kunne promotere seg selv, for å bli oppdaget og signert. Da kan man skape egne demoer og i tillegg kanskje ta inn noen av byggeutgiftene ved å leie ut studioet, med eller uten teknisk kompetanse, for en passelig sum?

Top