You are here
Home > Okategoriserade > Musikk og barnekultur

Musikk og barnekultur

For oss voksne kan det kanskje virke som barn har en simpel smak i musikk, og “barnemusikk” assosierer vi ofte med Bæ, Bæ, Lille Lam og Mikkel Rev. Men de fleste barn i 2017 har en mye bredere smak og forståelse av musikk enn de klassiske natta-sangene. Det er viktig å ta barna på alvor, og forstå hva som gjør at forskjellige typer musikk snakker til dem eller ikke. Hører man etter på hva ungene i en barnehage går rundt og synger på er det ofte en sammensatt miks av Lille Petter Edderkopp, Let It Go fra Frozen, julesanger (selv om det er mai) og den nyeste singelen til Marcus og Martinus.

Trendene og klassikerne

Barn lar seg rive med av trender like mye som oss andre, kanskje enda mer. Men de fleste har også sans for kvalitet, og det er kun det beste som ender opp med å nytes måned etter måned og år etter år. Dette gjelder også med andre ting enn musikk – for eksempel kommer levis barn til å holde lenger enn de fleste andre merker, både før det slites ut og før barnet blir lei av stilen. Selv om barnet går gjennom faser med prinsessekjoler og Supermann-drakter vil hun eller han alltid trenge bukser av god kvalitet. Sånn er det også med musikken og resten av barnekulturen. For ja, det er en egen kultur som barna selv mer med på å utvikle.

Barn trenger inspirasjon

Som med alle andre kulturer spres også barnekulturen mellom barna som omgås. Barna observer vennene sine i barnehagen, på skolen, på fotballen eller skiskolen, og i nabolaget der dere bor. Og alt barna ser andre barn i barn kle seg i og hører andre barn synge eller prate om inspirerer dem til å utvikle sin egen personlighet og smak. Det kan være en kul ide å introdusere barnet ditt for musikk du selv liker, uansett om det ikke går under kategorien “barnemusikk”. Med unntak av musikk som er for aggressiv og intens, eller har for upassende tekster, så er det egentlig ikke noen musikk som er upassende for barn. god smak er god smak.

Top