You are here
Home > Musikk > Strømsparing og musikkglede

Strømsparing og musikkglede

Selv om mange spiller musikk på mobilen, er det også mange som har gode lydanlegg hjemme og gjerne spiller musikk høyt. Du må selvsagt ta litt hensyn til naboene, men musikk skaper glede. Dessverre føler mange at de må spare inn på ulike gleder når strømprisene er høye, men du bør likevel unne deg god musikk i hverdagen, rett og slett fordi livet blir trist hvis du kutter ut alt som gjør deg glad.

Spar med smartteknologi

Det finnes andre måter å spare strøm, for eksempel med smartteknologi. Strømselskapet Tibber gjør det enkelt å få en oversikt over hva du bruker strøm på. Tibber hjelper deg også med å bruke strøm når den er billigst. Du kan for eksempel velge en smart elbil lader som lader bilen så rimelig som mulig. Her er det penger å spare, og Tibber gir deg også andre strømsparetips. Du skal ikke spare deg til fant, for du skal selvsagt ta deg råd til både lys og varme i hjemmet. De fleste kan spare penger på andre områder, for eksempel ved å kutte ut reiser og luksusforbruk i en periode.

Flere fordeler med etterisolering

Med en elbil lader, som lader når prisene er lave, og andre smarte løsninger, kan du senke strømregningen. Kanskje du også velger å etterisolere. Det kan være en stor fordel for den som elsker musikk, for hvis du vil, kan du etterisolere ett rom ekstra mye. Der kan du spille høy musikk uten å forstyrre andre, ettersom isolasjonen også virker lyddempende. Kanskje dette er tidspunktet for å lage et eget musikkrom der du kan danse og gaule av full hals til yndlingsmusikken din. Sang og dans gir energi og overskudd, slik at hverdagen blir bedre. Det gode humøret ditt smitter sikkert også over på andre, så ikke spar på musikken selv om du vil spare strøm. Sjekk heller andre gode tips hos Tibber.

Produser strøm selv

Har du penger å investere, kan du også kjøpe solceller for å lage egen strøm. Et annet alternativ er en liten vindmølle i hagen. Du tenker kanskje at en vindmølle er et digert monster som bråker og fører til nabokrangel, men det finnes også små vindmøller til å ha på taket, og vertikale møller som er mer dyrevennlige. Solfanger og varmepumpe er andre tiltak du kan investere i.

Å spare strøm og produsere egen strøm vil sikkert bli enda mer populært i framtiden. Men hvis du ikke har penger å investere i strømproduksjon, kan du starte med å spare strøm med Tibber og en smart elbil lader. Kanskje pengene du sparer kan gå til andre sparetiltak som etterisolering eller egen strømproduksjon. ta det trinnvis, slik at investeringene ikke blir altfor store på én gang.

Musikk

Top