You are here
Home > Okategoriserade > Hørt om silent disco?

Hørt om silent disco?

Det høres kanskje rart ut? At man kommer inn på et diskotek, hvor alle danser – men det er helt stille. Og følger man ekstra nøye med, kan man også se at ikke alle danser til de samme rytmene. Men alle har headset, og mange synger med til musikken som ingen andre enn de med headsett hører.

Silent disco

Dette er diskotek uten store høyttalere. Alle som er med har på seg headset, og som regel kan de velge musikk fra flere DJs som spiller forskjellig musikk.

Hemmeligheten er at musikken til de forskjellige DJs sendes på ulike frekvenser, og de som har headset kan velge hvilken DJ de vil lytte til.

Det er veldig spesielt når man tar av headsettet, for da har man at alle synger med men det er ingen musikk. Du kan lese mer om headsettene her:

[Headsett Silent Disco:headset silent disco], og de har forskjellige lys som angir hvilken DJ du lyttere til. Derfor må man ha en egen type headsett til Silent Disco.

Det er flere tilbydere av Silent Disco i Norge, og du kan lese mer fra en av dem her:

Silent Disco I Norge og siden det kreves egne tekniske løsninger og egen type headset, må man ta kontakt med noen som har dette utstyret hvis man vil arrangere Silent Disco.

Silent Disco har sitt opphav i det man kalle “Flash Mob”, hvor mange mennesker samles på et spesielt sted og alle har sin egen musikk i øret – og danser til den. Da har alle vært sin egen DJ med sin egen mobil eller MP3 spiller. Hvis du bruker din egen telefon, kunne du kanskje tenke deg å pynte den opp litt. Da kan vi anbefale deksel iphone xr Iphone utstyr hvor du får masse kult utstyr til din telefon.. Men “Flash Mot” var en samling av mennesker som danset hver for seg.

Teknisk løsning

Silent Disco pleier normalt å foregå ved at de forskjellige DJs er koplet til hver sin sender. Lyden går da videre til headset, og som regel kan de som danser velge hvilken dj de vil høre på med en innstilling på headsettet. Det er også lys på headset, som med farge viser hvilken DJ man hører på. Synes man musikken blir for kjedelig eller ikke passer, kan man bare bytte over til musikken fra en annen DJ.

I begynnelsen var det bare en DJ man kunne høre på når man var på Silent Disco, men etter hvert utviklet teknologien seg og nå er det vanlig med 2-3 djs.

Silent Disco er populært på festivaler, siden man kan danse uten å påvirkes av lyden rundt, eller lage lyd som forstyrrer omgivelsene.

Silent Disco har blitt populært i USA og i mange storbyer i Europa. Nå har det også kommet til Norge, og du skal ikke bli overrasket om du selv får oppleve dette en gang i fremtiden. De som har opplevde Silent Disco sier det sinnsykt moro, og det hele er såre enkelt – men også noe helt nytt og for mange veldig overraskende.

Top