You are here
Home > Okategoriserade > Musikk i terapi

Musikk i terapi

Musikk er noe mange ikke kan klare seg uten, og det er ganske utrolig. Likevel finner man dem som aldri kunne tenke seg å gå på en konsert eller sette på en plate med musikk. Noen mener til og med at musikk kan brukes som terapeutisk verktøy når folk trenger hjelp.

Musikk i terapi er faktisk en urgammel tradisjon som har eksistert i tusenvis av år. Ottomanske filosofer fant ut at musikk kunne brukes for å hjelpe mennesker gjennom kriser eller sykdomsperioder. Musikk har en effekt som gjør at sansene våre får hvile eller en stimulans som gir dem frihet.

Rytme og melodi

Det kan hende musikk har egenskaper som ligner menneskets indre rytme. Kanskje fungerer

musikk som crm for en bedrift, et system som øker inntjeningen med få midler. Musikk gir mennesket helhet og mening. Musikk gjør at man finner rytmen og melodien i livet. CRM fungerer som limet mellom bedriften og kundene.

Vi mennesker har lett for å glemme de vitale tingene. Man klarer seg ikke uten mat over lang tid, ei heller musikk som får oss til å senke skuldrene. Slik er det også med CRM. Man glemmer lett hvilke kunder man har dersom man ikke har notert dem ned i en liste man har laget.

Musikk for barn og eldre

Man ser at musikk har en positiv effekt på eldre som har blitt demente. Det er fordi de gamle vil oppleve at de mister kontakten med livet og virkeligheten, men at musikken kan gi dem et punkt i livet hvor de føler seg hjemme.

Men man bør tenke over hva slags musikk man spiller for ulike grupper. En godt voksen person vil ikke nyte godt av rock`n roll, men kanskje heller gammaldans eller salmer fra Bibelen. En ung som trenger å stake ut en vei i livet kan dra nytte av beroligende toner fra klassiske instrument.

Top