You are here
Home > Okategoriserade > Musikken påvirker humøret vårt

Musikken påvirker humøret vårt

Noen ganger føler vi at humøret er litt på bånn. Det trenger ikke alltid være de store tingene som er årsaken. Kanskje kommer man hjem og ser at poden ikke har tatt ut av oppvaskmaskinen. Eller at det var mer kø enn vanlig på veien hjem.

For sånne enkle humørdrepere er det ofte lite som skal til for å få opp humøret igjen. Har du for eksempel tenkt på at veggene i huset ditt kan gjøre deg glad? Og hvor er det du trenger å få opp humøret når du kommer hjem etter en lang dag? Jo, på kjøkkenet.

Derfor er det viktig at kjøkkenet er hyggelig å komme inn på. På nettsiden til Familietapeter.no finner du en egen kategori for tapet til kjøkken. Her finner du flotte tapeter til kjøkkenet ditt, som garantert vil få deg i bedre humør.

Farger påvirker oss

I tillegg til tapeter til kjøkken har Familietapeter også perfekte tapeter til alle de andre rommene i hjemmet ditt. For soverommet kan du f.eks. finne tapeter som bidrar til bedre søvn, ved at de virker beroligende.

Barnet ditt kan få tapet på barnerommet som innbyr til lek og moro.

Musikkens magiske kraft

Men det er ikke bare tapetet som har innvirkning på oss. En annen ting er musikk. Den svenske kokken og forskeren, Johan Swahn, gjorde en studie på hvordan blant annet musikk påvirker smaken på det vi spiser.

Han fant ut at sangen «Can’t stop the feeling» av Justin Bieber gjorde at testpanelet syntes sjokoladen smakte ekstra godt.

Det multisensoriske samspillet i hjernen vår gjør at vi opplever at noe smaker bedre når vi hører på en bestemt type musikk. Det gjelder derimot ikke kun musikk. Også andre ting i livet oppleves ulikt når etter hvilken type musikk man hører på.

Bli gladere av musikk

For musikk påvirker oss, enten vi vil eller ei. Du kan selv teste det ut. Neste gang du kommer hjem og humøret er på bånn, kan du forsøke å sette på musikk du har gode minner fra.

Kanskje du hadde din storhetstid på 90-tallet? Da kan du sette på noe gladpop fra dette tiåret og mimre tilbake til herlige fester og glade stunder i dette herlige tiåret. Sånt må man jo bare bli glad av!

Top