You are here
Home > Musikk > Musikkprogrammer som eksponerer stjerner

Musikkprogrammer som eksponerer stjerner

 

I hele Europa finnes det et rikt utvalg innen TV- og radioprogrammer som får frem nye og ukjente artister som kan utvikle seg til å bli de rene stjernene. Og det er ikke alltid det er musikk som gjelder i konkurransen, selv om mange av dem har satset nettopp på stemme eller instrument for å gjøre det stort og drive med sin lidenskap.

Idol

Helt siden 2003 har Idol blitt sendt på norsk TV, og mange trofaste TV-seere har fulgt programmet fra første sesong og ser fortsatt på.Big concert audience listening to music I tillegg til å vinne den første norske utgaven, har også Kurt Nilsen vunnet den eneste gangen World Idol be arrangert i 2004. Dessverre har en del av vinnerne endt opp som anonyme artister igjen, og det er ikke alltid vinnerne som har gjort det best i ettertid. I 3. sesong var det Jorun Stiansen som vant, mens andre- og tredjeplassene gikk til Tone Damli Aaberge og Alejandro Fuentes. De to sistnevnte er fortsatt med i musikkens verden, mens Jorun Stiansen ikke lenger er å finne i det offentlige bildet.

Norske talenter

Her finnes det en blanding av ulike talenter, men de fleste satser på musikk. Det har dog vært både komikere, dansere, flammeslukere og andre som har deltatt, så noe variasjon er det å spore. Et av de siste og mest unike innslagene denne TV-serien har hatt, er en tegnspråktolkning av den kjente norske hiten Ring meg av Gabrielle. 13 år gamle Vilde Winge satte ut hele salen med sin herlige tolkning av teksten i sangen, som minnet om en grasiøs og ikke minst smittsom dans.

Melodi Grand Prix

En årviss konkurranse for musikalske talenter siden 1960, er MGP ikke utelukkende for sangtalenter, da mange også har blitt oppdaget pga. komposisjoner og koreografi gjennom denne konkurransen. MGPjr har vært med siden 2002, og her er det barn som får sjansen til å vise sine musikalske evner. Mange nordmenn ser det som en selvfølge å se på hele konkurransen, og syns det er en del av det å være norsk.

Urørt

Radiokanalen P3 arrangerer denne konkurransen for å finne frem nye talenter som fortjener en sjanse som artister. Dersom du vil følge deltakernes fremgang kan du finne dem på konkurransens egen nettside. Hovedmålet er å la artister som ikke er signerte få eksponere sin egen musikk for å bli oppdaget.

Top