You are here
Home > Musikk > Spill i eget band

Spill i eget band

 

Mange av oss har vel en eller annen gang gått med en sangstjernedrøm i magen, og håpet at vi skulle få et glamorøst, spennende millionærliv på turne. For de fleste av oss har drømmen fløyet ut av vinduet rimelig raskt, mens noen få, kanskje helst de med mer enn et snev av talent for å mime, har tatt steget videre. Med rett undervisning, veiledning og utdannelse er det mulig å oppnå drømmen om å spille i band. Les mer i denne artikkelen om hvordan.

Ta et kurs1200px-Sagatun_folkehøyskole-Hamar

Dersom du melder deg på et kurs hos MAYA Musikk & Kulturskole får du lært deg mer enn bare å synge bra eller spille et instrument. Her får du lære om hva som skal til for at bandet skal spille bra sammen, hvordan man best mulig kan øve inn en låt, hvordan du skal sette opp PA, instrumenter og forsterkere for å få mest mulig ut av lyden, mer om måter å arrangere låter på før man setter i gang med spillingen og ikke minst improvisasjon. Kunnskapen er veldig viktig dersom dere skal spille live. Dette er et kurs for deg som spiller på videregående nivå.

Gå på folkehøgskole

I bytte mot ett år av ditt liv, får du ved en folkehøgskole et år med selvutvikling innen ditt interessefelt, i dette tilfellet blir det utvikling som artist og bandmedlem. Du får god tilgang på gode musikkinstrumenter og annet utstyr, slik at du kan bruke ditt år på folkehøgskolen effektivt og lære mest mulig. Dermed kan du utfolde deg og teste dine egne grenser til det maksimale – samtidig som du får øvelse i å spille med flere ulike sammensetninger, samt ukjente musikanter. Spennende!

Ta en utdannelse

For å være musiker, må man jo ikke ta en utdannelse, men forbausende mange av de som vi ser i dagens bilde innen musikk har det – ikke så mange er protesjeer, de fleste har finpusset sine evner. Dersom du blir elev ved en musikkskole, får du korrekte, konkrete tilbakemeldinger fra dyktige lærere som kan hjelpe deg til å bli bedre på flere nivåer. Sug til deg av noen andres erfaringer og kunnskaper, så blir du en allsidig, ydmyk, omgjengelig og dyktigere musiker og artist.

Top